Dernekler Toplantısı 5 Dernek Başkanı ve Yöneticilerin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

KAMUOYUNA DUYURULUR    09.03.2018

Değerli meslektaşlarımız ve Havayolu kullanıcıları,

Yolcu, yük taşıyan hava araçlarının ve havalimanlarını kullanan yolcularımızın güvenle seyahat etmeleri içinÜlkemizin de üyesi bulunduğuuluslararası kuruluşlar olan ICAO veEUROCONTROL tarafından koyulan kural ve kaideler doğrultusunda havacılık hizmetinin verilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Ülkemizde hava seyrüsefer hizmeti ve hava limanı işletme hizmeti veren DHMİ, ICAO ve EUROCONTROL prensipleri doğrultusundahava seyrüsefer güvenliliği ve sürekliliği için havaalanlarına münhasır pist ve terminal yapımı, havacılık elektrik ve elektronik sistemleri, uçak yangın söndürme sistemleri ve yine havalimanlarına münhasır iş makinelerinden oluşan devasa altyapı kurmuş, bu havalimanlarına münhasır cihaz ve sistemlerin işletiminde çalışacak ulusal ve uluslararası özel eğitimler alan teknik ve idari personel istihdam etmektedir.

Kuruluş içinde bir hizmetin oluşumu sadece bir unvana sahip personelin homojen mesaisi ile meydana gelmediği gibi, aynı hizmetin üretilmesi de sadece bir grup personelin çalışması ile meydana gelmemektedir.

Yani havalimanına inen bir uçağa verilen hizmette, Hava Trafik kontrolörlerinin, Elektronik personelinin, Elektrik personelinin,  Makine/motor personelin, Şoför ve İş Makinası Sürücüsü personellerinin, Apron Personellerinin ARFF personeli ve Güvenlik personellerinin ORTAK katkısı olduğu gibi, En-route verilen hizmette de aynı personelin ORTAK katkısı vardır.

Hava seyrüsefer hizmet zinciri içinde zayıf halkanın oluşmaması, uçuş ve yolcu güvenliğini tehlikeye düşürecek olası risklerin minimum seviyede tutulması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personelin karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözümünoktasında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere08.03.2018 tarihinde yaklaşık 5000 kişiyi temsil eden ARFF Derneği (Uçak Kurtarma ve Yangın Görevlileri), HAVELTED (Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği),SİHAGÜVDER (Havalimanı Güvenlik Memurları Derneği), HAVATED (Havacılık Teknik Elemanları Derneği), HAVA-ULAŞ-DER(Havalimanları Ulaştırma Çalışanları Derneği)yöneticilerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir.

Yapılan toplantıda sorunlar masaya yatırılmış ortak sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etme konusunda görüş birliğine varılmış. Bu birlikteliğin yol haritasını belirlemek üzere 13 Mart 2018 tarihinde 2. Toplantının yapılması kararı alınmıştır.

Tüm üyelerimize ve DHMİ ailesine hayırlara vesile olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

DHMİ DERNEKLER KONSORSİYUMU