KAMUOYUNA DUYURU!

Kamuoyuna Duyuru;

Dernek Yönetimi olarak 5 Eylül 2017 tarihinde Sosyal  Medya hesabımızdan yayınladığımız Toplu Sözleşme Dönemi Durum Değerlendirmesi ve Yol Haritası konulu yazıda tüm konular oldukça açık ve net olarak belirtilmesine rağmen, konunun yanlış anlaşıldığını ve yanlış yorumlandığını görmekteyiz.

Yetkili Sendikanın söz konusu yazı üzerine yayınladığı cevabi yazıda belirttiği Temel Ücret Gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesi konusu Derneğin kazanımı olarak gösterilmemiş olup, tam tersi olarak grup değişikliklerini yetkili sendikanın yaptığı ve Dernek yönetiminin de ARFF Biriminin 2 grupta yer alması için katkı sağladığı ifade edilmiştir. Genel Müdürümüz Funda OCAK Hanımefendinin de bu konudaki sözleri ve gayretleri bilinmektedir.

Dernek yönetimi olarak herkesin emeğine saygılı ve tüm Sendikalara eşit mesafede olduğumuzu defalarca belirtmiş olmamıza rağmen, Yetkili Sendika Derneğimizin yaptığı açıklamanın kendilerini zan altında bıraktığını, kazanımlarının görmezden gelindiğini ve itibarsızlaştırıldığını belirterek bir kınama mesajı yayınlamıştır.

Yönetimimiz yapılan başarılı çalışmaları takdir ve teşekkür ettiğinde olduğu gibi, yapılamayan veya eksik kalan konularda da eleştiri yapması kadar doğal bir şey yoktur. Anlaşılan odur ki bizim gibi tarafsız bir Derneğin Yetkili Sendikayı eleştirmesi ve eksiklikleri söylemesi Sendika Yetkilileri tarafından alışıla gelmedik bir durum olarak görülmüştür.

ARFF çalışanları yaptıkları yorumlarla yayınlanan mesaja tepki göstermişler ve Kınamayı kesinlikle kabul etmediklerini belirtmişlerdir. Uçak Kurtarma ve Yangın Görevlileri Derneği Yönetimi olarak yapılan kınamayı kabul etmediğimizi bildirerek, bu yanlışlıktan biran önce dönülmesini bekliyoruz.

UÇAK KURTARMA VE YANGIN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU