DERNEĞİMİZİN YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR ve GENEL AÇIKLAMA

DEĞERLİ UÇAK KURTARMA ve YANGIN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ ÜYELERİ

Bilindiği üzere dernek yönetimimiz göreve geldiği ilk günden bu yana ARFF camiasının sorunlarının çözümü konusunda önemli girişimlerde bulunmuştur. 14 Mart ARFF Günü Kutlamalarında Genel Müdürümüz Funda Ocak Hanımefendinin müjdeleri ile başlayan süreçte derneğimiz verilen sözlerin takipçisi olarak Genel Müdürümüzle, diğer üst yönetimlerimizle ve sendikalarla birçok kez görüşmeler yapmıştır.

Genel Müdürümüz tüm görüşmelerde sözlerinin arkasında olduğunu ve zamanla sorunların çözüleceğini söylemiştir.  Yetkili Sendikanın 2015 yılı Toplu Sözleşme maddesi olan Temel Ücret Grupları 5’den 3’e düşürülmüş ve 01.01.2018 tarihinde uygulamaya başlanacaktır. Derneğimizin katkılarıyla ARFF birimi 2 grupta yer almıştır. ARFF nin 2 grubun üst tavanından maaş alması için yetki Genel müdürlüğümüz Yönetim Kurulunda olup bu konu üzerine çalışmalarımız devam edecektir.  Ancak 14 Marttan bu yana geçen sürede ARFF Teknikerliği ve Şeflerin parantez içi uygulaması konularında herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır.

Sendikalarla yapılan görüşmelerde bu maddeler anlatılarak destek istenmiştir. Sendikalar tarafından çözüm yolu olarak Toplu Sözleşme Masası gösterilmiştir. Toplu Sözleşme Masasına oturacak Yetkili sendika ile yapılan görüşmede ise Genel Müdürlüğüz tarafından çözüme kavuşturulamayan konuların Toplu Sözleşme Masasına taşınması sağlanmıştır.

Dernek Yönetimi olarak bu süreçte üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyoruz. Gerek sık sık yapılan görüşmelerle, gerek sosyal medyada gündem yaratmakla, gerek SMS sistemiyle üyeleri harekete geçirmekle Toplu Sözleşme sürecinde önemli çalışmalar yapıldı. Toplu Sözleşmelerin gerçekleştiği günlerde Dernek Yönetimimiz taleplerimizin takipçisi olduğunu göstermek için Toplu Sözleşme Görüşmelerini yerinde takip etmiş, önemli görüşmeler yapmıştır.

Ancak sizlerinde takip ettiği üzere, o masada bulunan ilgili yetkililer başta Yetkili Sendika olmak üzere DHMİ Maliye, Hazine, DPB, ARFF camiasının haklı taleplerini çözüme kavuşturamamıştır. Her platformda ARFF camiasının taleplerinin Toplu Sözleşme Masasında çözüleceğini belirten yetkili sendika Toplu Sözleşme Masasında yetersiz kalmış ARFF birimi çalışanlarını ve Dernek Yönetimimizi büyük bir hayal kırıklığına uğratarak üç talebimizden hiçbirini olumlu sonuçlandıramamıştır.

Ayrıca Yetkili olmayan diğer sendikalar ile de görüşülerek taleplerimiz iletilmiştir. ARFF Teknikerliği konusunda Genel müdürlüğümüz DPB’na görüş yazısı yazmış ve yazıyı takip edeceğini söyleyen diğer sendikalar gerekli ilgiyi göstermemişler ve yazıya istediğimiz cevap alınamamıştır.

Bundan sonraki süreçte Dernek Yönetimimiz Genel müdürlüğümüzle, Siyasilerle ve Siz Üyelerimizin gösterdiği yolda ve yetkiyi verdiğiniz hangi STK olursa olsun yine aynı kararlılıkla ve azimle çalışmaya sizlerden aldığı güçle her platformda sorunlarımızı dile getirmeye devam edecektir.

Dernek Yönetimimiz her zaman olduğu gibi tüm sendikalara eşit mesafede durmaya devam edecektir. Yeni dönemde sorunlarımızı Siyasi Partilere, Bakanımıza, Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunları başarabilmemiz için sizlerin Siyasi çevresine ve sosyal medyadaki desteklerinize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacaktır.

Ayrıca özlük haklarımız için sosyal güvenlik uzmanları ile görüşmeler yapacağız. Yapılan görüşmeler sonunda oluşacak duruma göre Avukatımız aracılığı ile yasal yollara başvuracağız.

ARFF biriminde çalışıp İtfaiyecilik ve Sivil Savunma Bölümü mezunu olmayan arkadaşlar içinde Uzaktan Eğitim açılması için resmi başvurumuzu 18 Eylülden sonra Akdeniz Üniversitesine yapacağız. Bölüm Başkanı Doç Dr. Saadet ALKIŞ Hocamız bu konuda bizlere gerekli desteği vermektedir. Bu konunun da hızlanması için Genel müdürlüğümüzün YÖK bir talep yazısı yazması gerekmekte olup gerekli girişimlerde bulunacağız.

ARFF Mesleğinin tanıtımı meslek standartlarının yükseltilmesi ve önemi vurgulamak amacıyla Dernek Temsilcilerimizin, Üniversitelerden Akademisyenlerin, Diğer Mesleki Derneklerinin katılımı ile Mart ayı içerisinde Sempozyum düzenlemeyi planlamaktayız.

ARFF camiasının sorunları bugünden yarına çözülecek durumda olmayıp uzun ve meşakkatli çalışmalar ile ancak çözüme ulaştırılabilir. Bu noktada birbirimizle kavga etmek gibi lüksümüz yoktur. Birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza çalışmaya, karşımıza çıkan olumsuzluklarda yılmadan, azmimizi kaybetmeden, umutsuzluğa kapılmadan ve Derneğimizin yapacağı çalışmaları kayıtsız şartsız desteklememizin hepimizin yararına olacağını, ARFF nin ARFF den başka taraftarı olmadığını unutmamalıyız. Kazasız ve Başarılı günler dileriz.

Uçak Kurtarma ve Yangın Görevlileri Derneği